dinsdag 28 april 2009

I Love Eco


Omdat alles en iedereen hier zo waanzinnig ecologisch bezig is (I Love Eco Jam, I Love Eco Brood, I Love Eco Koekjes, I Love Eco Sinaasappelsap etc. etc.), besloot ik een bericht geheel te wijden aan De Boom. En omdat we gewoon een onwijs mooie plek middenin in de stad hebben ontdekt.




Dit is Kungsträdgården (Koningstuin). Het is in de 15e eeuw aangelegd als koninklijke moestuin, wat het nu natuurlijk niet meer is. Waarschijnlijk was de grond te rotsachtig om groenten en fruit te verbouwen, maar kwamen ze daar te laat achter.
Nu is het in ieder geval een gezellig plein dat as we speak volstaat met waanzinnig mooi bloeiende Japanse bloesems. Tja, het was gewoon een ongelooflijk mooi gezicht.

Zoals jullie weten hebben we voor 'Karljohan wacht in de sneeuw' berkenbomen gemaakt. Berkenbomen aan touwtjes.



En nu zijn we bezig met een wallpaper voor een kantoor van het bedrijf AGO (soort communicatie bureau). Het bedrijf zit in 1 van de 5 karakteristieke identieke (flat)gebouwen van Stockholm, middenin het centrum. Daarom heeft Elisabeth die 5 gebouwen opgenomen in haar schets. De klant reageerde zo: We zijn heel erg blij met de schets, met het herkenbare gebouw want dat typeert ons een beetje. Maar... we willen graag bomen langs de weg. (Elisabeth had namelijk geen korreltje natuur verwerkt in de schets, omdat er ook geen natuur te bekennen is in een straal van 1 kilometer rond het gebouw.)

Ik had al de witte streepjes voor de weg gemaakt en nu kreeg ik de opdracht om ook bomen voor langs die weg te maken. Maar gewoon hele simpele, bijna kinderlijke boompjes. Want Elisabeth zei al dat het niet om de bomen draait, die zijn slechts deel van de achtergrond. Dus hoeven die ook niet zo gedetailleerd.

Aan het eind van de middag ben ik al begonnen met het plaatsen van de boompjes in de set. Dat is nog best lastig. Er moet namelijk op de foto een soort perspectief ontstaan die je, als je met je eigen ogen naar de set kijkt, nog helemaal niet ziet. Het is best een gepuzzel over waar welk boompje moet komen te staan. Of eigenlijk hangen. Ze hangen aan visdraad zodat ze overeind blijven staan, en de onderkant moet aan de ondergrond worden vastgemaakt met een stukje tape van maar drie millimeter breed (want anders is die weer zichtbaar op de foto...). Nou ja, in ieder geval, het is dus niet zo makkelijk als het klinkt.
Morgen moet ik nog vier boompjes ophangen, en dan zal ik even een foto maken van hoe de set er uit ziet. (De afgelopen dagen moest ik na de boompjes ook de gebouwen opzetten, zie foto's!)



Last but not least vonden we vorige week in de gang een houten stoeltje met een oer-Hollands tafereeltje. En we houden van stoeltjes, en van hout, en van tafereeltjes. Het liefst hadden we 'm meegenomen, maar ja, dan had misschien een kindje haar verjaardagscadeautje niet gekregen...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten